Agenda
slider-zakelijknetwerk

ZAKELIJK NETWERK

JCI organiseerd zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en
landelijk niveau.

meer informatie

slider-borrel

IEDERE MAAND EEN BORRELHAP & VERGADERING

Iedere tweede woensdag van de maand borrelhap vanaf 19 uur.
Vergaderen doen we iedere laatste woensdag vanaf 20 uur bij de Gotcha.

meer informatie

Projecten

Over JCI Weert

JCI Weert, in het spraakgebruik door haar leden nog steeds aangeduid als ‘de Junior Kamer’, is een Weerter serviceclub.
De leden van de Junior Kamer zijn een gemêleerd gezelschap, bestaande uit mannen en vrouwen tot 40 jaar, werkzaam in loondienst of als zelfstandig ondernemer in allerhande beroepsgroepen. Getracht wordt om de diversiteit van de leden zo groot mogelijk te laten zijn.

Mensen benaderen kwesties namelijk vaak vanuit hun eigen opleiding en beroepsgroep. Juist door in contact te komen met mensen die een volstrekt andere achtergrond hebben en in een andere branche werkzaam zijn, wordt men ertoe verleid de zaken eens vanuit een ander perspectief te bezien. Vandaar dat “learning bij doing” dan ook een van de belangrijkste credo’s van de Junior Kamer is.

Zoals iedere serviceclub zet de Junior Kamer zich in voor goede doelen. Jaarlijks wordt er in oktober een Weerter Wijnbeurs georganiseerd. De bezoekers van deze beurs kunnen genieten van vele wijnen en lekker kazen. Uiteraard kunnen deze lekkernijen ook worden gekocht. De opbrengst van de Weerter Wijnbeurs wordt geschonken aan een goed doel, dat ieder jaar opnieuw door de leden wordt gekozen.

De leden van de Junior Kamer ondernemen natuurlijk meer activiteiten. Iedere tweede woensdag van de maand wordt er een borrelhap georganiseerd, waarbij de leden samen een hapje eten. Daarna is het tijd voor een zogenaamde ‘jobtalk’. Een van de leden vertelt dan over zijn/haar werk. Vaak vindt er dan ook een rondleiding op het bedrijf van het betreffende lid plaats. Naast de jobtalks worden er tijdens de borrelhap ook een rally, een zomerbarbecue en een jaarlijks terugkerende muziekquiz georganiseerd.

Iedere laatste woensdag van de maand wordt er vergaderd door alle leden. Daarnaast maken de leden allemaal deel uit van een commissie, zoals de Goede Doelen, Social Events, Social Media, de ledencommissie en het bestuur. Deze commissies vergaderen gemiddeld ook nog eenmaal per maand.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt er aan het begin van de zomer een running diner georganiseerd, ter afsluiting van het jaar vindt een kerstgala plaats en het nieuwe jaar wordt geopend met een Nieuwjaarsborrel. Tussen de bedrijven door is het vaste prik dat de Junior Kamer in september met een team meedoet met de in Weert alom bekende Greep naar de Hoorn.

Kortom, de Junior Kamer is een serviceclub van leuke, enthousiaste mensen. Mensen die allemaal verschillend zijn, maar als gemene deler hebben dat zij zichzelf graag willen ontplooien in een informele setting waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staan.